vrijdag, 2. juni 2006 - 17:35

Ommen bol van activiteiten tijdens Partnerdag 2006

Ommen

Met ruim 750 enthousiaste deelnemers uit Ommen en Recke (D) en een zeer divers programma belooft de Partnerdag 2006 weer een grandioos succes te worden. Op zaterdag 10 juni organiseert de werkgroep Ommen - Recke dit tweejaarlijkse evenement. Diverse verenigingen uit de gemeente Ommen hebben op die dag een activiteit voor hun Duitse gasten georganiseerd. Daarnaast heeft de werkgroep een speciaal programma opgesteld dat zich afspeelt in en om het centrum van Ommen.

De dag begint met ontvangst rond 10.45 uur bij het gemeentehuis. De afzonderlijke activiteiten van de verenigingen zullen rond 16.00 uur worden afgerond, zodat de deelnemers nog kunnen genieten van de centrumactiviteiten. Rond half zes wordt ook hier een punt achter gezet en is er voor de deelnemers aan de dag een afsluitende maaltijd.

Op het Kerkplein is een ambachtelijke markt, met onder andere een demonstratie houtsnijden. In de muziekkoepel wordt een optreden verzorgd door muziekvereniging Bazuin afgewisseld door hun Duitse collega's. In de Gereformeerde en de Hervormde Kerk zullen de Ommer en Reckener zangkoren oefenen. Daarnaast zijn het Streekmuseum, het Tinnenfigurenmuseum en het NICO die middag vrij toegankelijk voor het publiek. Bij de musea zijn ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt er bij het Streekmuseum een modeshow in klederdracht verzorgd en is er een demonstratie tingieten bij het Tinnenfigurenmuseum.
Het Flater Pret Orkest, het Shantykoor de Stuwzangers en de Lemeler Bargzangers zullen in het centrum van Ommen hun optredens verzorgen.
De gemeentelijke besturen zullen een rondleiding op de fiets krijgen in de wijk Alteveer. Hier zullen beide burgemeesters de naam van een toekomstige brug onthullen.

Diverse sportverenigingen organiseren diverse activiteiten voor hun Duitse partnervereniging. De schietvereniging houdt bij het NIO een schietsessie en de voetbalclubs OVC'21, OZC, Lemele en Vilsteren spelen een toernooi op de Rotbrink. Hier is ook een tennistoernooi van TCO. De badmintonners zullen tegen elkaar spelen in sporthal de Slaghen en de zwemmers zullen tegen elkaar strijden in het overdekte zwembad de Carrousel. De vissers hopen op een goede vangst bij hun vistoernooi langs de Vecht. De senioren brengen een bezoek aan het Streekmuseum en het Laarhuus.
Provincie:
Tag(s):