woensdag, 8. februari 2006 - 11:13

Ommen naar Hanzedagen Osnabrück

Ommen

De gemeente Ommen neemt deel aan de Hanzedagen in Osnabrück die dit jaar van 14 tot 18 juni worden gehouden . Ook in 2007 en 2008 gaat Ommen naar de Hanzedagen in het Duitse Lippstadt en Salzwedel.

Burgemeester Arend Ten Oever vindt deelname aan de Hanzedagen is een goede mogelijkheid om Ommen internationaal op de kaart te zetten. Ommen is een toeristische gemeente met een schitterende omgeving en fantastische campings en recreatieparken. Dat willen wij laten zien tijdens de Hanzedagen."
Aan de Hanzedagen doen verschillende landen mee. In totaal reizen delegaties uit ruim 100 steden af naar Osnabrück, waaronder 11 steden uit Nederland.

Europa in Osnabrück betekent een vol programma met lezingen, seminars, Hanzemarkt, European Media Artfestival, kunsttentoonstellingen, sportactiviteiten, straatfestivals, kleinkunst, zang, dans enzovoort.
Ook Ommen gaat hier volop aan mee doen. Daarnaast wordt de partnerband Ommen/Recke tijdens dit evenement niet vergeten. “Samen met onze partnergemeente Recke willen we iets opzetten om daarmee de partnerband inhoud te geven�, zegt burgemeester Ten Oever hierover.

Ommen is vanaf het begin van het nieuwe Hanzeverbond in 1980, lid geworden. Bij de begroting van 2004 heeft de raad aangegeven, vanwege bezuinigingen, in 2004 en 2005 geen vertegenwoordiging naar de Hanzedagen te sturen.

De deelname aan de internationale Hanzedagen voor de komende drie jaar wordt behandeld in de commissie Bestuur van 15 februari en in de raadsvergadering van 2 maart aanstaande.
Provincie:
Tag(s):