vrijdag, 31. maart 2006 - 17:28

Omroep wekt suggestie van fraude

Veendam

In een item van RTV Noord wordt gemeld dat de InternetGemeenteGids (IGG) zich veelvuldig zou bezig houden met acquisitiefraude. Ook zouden er volgens RTV Noord klachten zijn binnen gekomen over de IGG bij de gemeente De Marne. RTV Noord maakte dit item naar aanleiding van een bericht op de website van de gemeente De Marne. Hierin legt de gemeente uit dat de IGG niet in opdracht van de gemeente werkt, dit om verwarring te voorkomen.

In een telefonische reactie aan RTV Noord laat woordvoerder Bos van de gemeente De Marne weten dat het niet om klachten gaat maar om verwarring. ‘De IGG werkt niet in opdracht van de gemeente de Marne en we hebben een bericht op onze website gezet om onduidelijkheid te voorkomen. Het is ons niet bekend dat men de suggestie zou wekken in opdracht van de gemeente te werken’ aldus de woordvoerder.

Paulien Zomer, van de InternetGemeenteGids, snapt niet waarom RTV Noord dit op deze wijze moet brengen. ‘De voorlichter van gemeente zegt expliciet dat er van acquisitiefraude geen sprake is en toch moet RTV Noord melden dat wij al eerder in opspraak zijn geweest door fraude. In de tijd dat de InternetGemeentegids bestaat is er nimmer een rechtzaak geweest waarin de InternetGemeentegids verdacht werd van een onrechtmatige daad en nimmer is het bedrijf in opspraak gekomen' aldus Zomer
Provincie:
Tag(s):