maandag, 14. augustus 2006 - 18:53

Omstanders bieden geen hulp bij gewapende overval

Zwolle

Maandagmorgen tussen 09.45 en 10.00 uur vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Riouwstraat (Indische buurt) in Zwolle. Een man kwam onder het mom van 'medewerker van het energiebedrijf' de woning binnen.
Later werd een tweede man binnengelaten. Door een van de mannen werd de woning doorzocht. Toen de hoofdbewoner duidelijk maakte dat hij hen niet vertrouwde, werd hij plotseling door een van de mannen met een vuurwapen bedreigd.

De tweede man hield de vrouw en een van de dochters in bedwang. Het is niet duidelijk waarnaar de mannen op zoek waren. Toen de vrouw van het slachtoffer en één van de dochters, begonnen te schreeuwen, hielden de overvallers het voor gezien en verlieten zij spoorslags de woning.

Een van de dochters sloeg alarm bij een passerende buurtbewoner. Deze ging onmiddellijk achter één van de mannen aan. Via de Borneostraat, een voetbalveldje, en de Bankstraat kwamen de buurtbewoner en de overvaller met elkaar in gevecht. Dat gebeurde op het brugje tussen de Indische buurt en de Vondelkade.

De buurtbewoner hield de overvaller onder bedwang en verzocht omstanders de politie te bellen. Toen de omstanders geen hulp gingen halen, verzocht hij hen om de man in bedwang te houden om zelf hulp te gaan halen. De overvaller zag toen kans om er vandoor te gaan.
De politie was kort daarna ter plaatse, maar een onderzoek naar de mannen leverde niets op.

De overvallers zijn: een naar schatting 30-jarige dikke blanke man (100 kg.), 1.85 m. lang, met een roze gezicht en blond haar (van het brugje bij de Vondelkade).
De ander en een iets langere, slanke blanke man met een 'gelige' gelaatskleur.

Mogelijk zijn er mensen die de beide mannen, voorafgaande aan de overval, in de buurt hebben gezien. of dat zij hebben gezien dat de mannen in een auto stapten.

De politie vraagt eventuele getuigen en de omstanders van het brugje bij de Vondelkade, die getuige zijn geweest van de worsteling, zich bij haar te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):