woensdag, 26. juli 2006 - 17:38

Omstanders redden meisje (3) van verdrinkings-dood

Dordrecht

Door alert optreden van drie mensen is een 3-jarig meisje uit Lelystad dinsdagmiddag gered van de verdrinkingsdood in recreatieplas de Merwelanden aan de Baanhoekweg in Dordrecht.

De peuter was in een onbewaakt ogenblik aan de aandacht van haar moeder ontsnapt en werd even later, schijnbaar levenloos, drijvend in het midden van de plas gezien. Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht haalde het meisje direct uit het water.

Twee anderen, een 60-jarige man uit Zevenbergen en een 36-jarige vrouw uit Dordrecht, wisten het meisje met succes te reanimeren. Toen de peuter weer polsslag had, werd zij met spoed naar het ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.

De politie heeft bij de ouders naar de toestand van het meisje geïnformeerd. Zij mag vandaag nog het ziekenhuis verlaten en houdt zo goed als zeker niets over aan het incident.

De politie heeft ook nog contact gezocht met de drie hulpverleners. Op hen heeft het voorval grote indruk gemaakt. Zij krijgen voor hun heldendaad van de politie een bloemetje aangeboden.
Provincie:
Tag(s):