dinsdag, 25. juli 2006 - 20:54

Omvangrijke drugsbende opgerold

Emmen

De politie in Emmen heeft in een grootschalig drugs onderzoek 14 verdachten aangehouden en verhoord, ook is er 1 ons cocaïne inbeslaggenomen. De politie heeft met een team van 8 rechercheurs de afgelopen 5 à 6 weken een onderzoek ingesteld naar de handel in verdovende middelen in Emmen en omgeving.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat een 17-jarige inwoner uit Emmen zich op professionele wijze al jaren bezig hield met de handel in verdovende middelen. Hij werd daarbij terzijde gestaan door drie inwoners uitEmmen, waarvan twee van 17-jaar en één van 21 jaar.

De cocaïne werd o.a. vanuit Utrecht naar Emmen gehaald en vervolgens naar tientallen klanten in Emmen en omstreken gebracht. Bij éénvan deze transporten werden de vier hoofdverdachten op heterdaad aangehouden. Bij de daarop volgende doorzoekingen in woningen, werd 1 ons cocaïne in beslag genomen

Deze vier verdachten zijn voorgeleid aan de rechter commissaris. De twee 17-jarige knapen zijn op vrije voeten gesteld, terwijl de hoofdverdachte en zijn 21-jarge maat, nog vastzitten. De andere verdachten mochten na verhoor weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):