dinsdag, 31. oktober 2006 - 14:40

Omwonenden ondervinden minder overlast na opening hostel

Utrecht

Sinds de opening van van hostel Wittevrouwen in 2005 ervaren omwonenden minder overlast en voelen zich iets veiliger. Ook zijn zij minder vaak slachtoffer geworden van criminaliteit of een misdrijf. De overgrote meerderheid staat positief tegenover het hostel. Direct betrokkenen zijn erg te spreken over het functioneren van het hostel in de wijk.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid rond het nieuwe hostel. Wethouder van Eijk: “Prachtig dat de ervaringen met de hostels tot nu toe erg positief zijn. Omwonenden zelf èn zeker de beheergroep spelen daarbij een belangrijke rol.�

In opdracht van de gemeenteraad realiseert de GG&GD via project BinnenPlaats negen hostels voor Utrechtse verslaafde dak- en thuislozen. Twee daarvan zijn tijdelijk. Hostel Wittevrouwen is het vijfde hostel. Het onderzoek vond een half jaar na de opening van het hostel plaats. Precies hetzelfde onderzoek is een half jaar voor de opening gehouden, zodat nagegaan kan worden of de aanwezigheid van het hostel invloed heeft op de omgeving.
Provincie:
Tag(s):