zaterdag, 19. augustus 2006 - 10:48

Onbekenden gooien steen op auto op A16

zwijndrecht

Afgelopen zondag is een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht aan een ongeval ontsnapt, nadat er op de A16 een steen op zijn voertuig werd gegooid. De bestuurder bleef ongedeerd, maar zijn voertuig raakte zwaar beschadigd. Hij heeft van het voorval afgelopen donderdag aangifte gedaan, zo meldt de politie.

De man reed rond 21.10 uur in een witte Volvo 340 op de A16 noordwaarts richting Zwijndrecht toen vermoedelijk vanaf de Amstelwijckfietsbrug een steen of ander zwaar voorwerp op zijn auto gegooid werd. Het linker voorportierraam raakte vernield. De bestuurder schrok hevig, maar wist zijn auto veilig op de vluchtstrook te zetten. Het gebroken glas kwam deels op de snelweg terecht en beschadigde de motorkap en voorruit van een achteropkomende auto. De bestuurder van deze auto wist zijn auto ook veilig op de vluchtstrook te zetten en bleef eveneens ongedeerd.

De 19-jarige bestuurder zag minimaal twee personen op de voetgangersbrug weglopen in de richting van de Kilweg achter de groene geluidswal. Van hen is geen signalement bekend. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.
Provincie:
Tag(s):