donderdag, 2. november 2006 - 9:17

Onderhandelingen CAO rijksambtenaren vastgelopen

Den Haag

De onderhandelingen over de nieuwe CAO voor de rijksambtenaren die op 1 januari 2007 moet ingaan, zijn vandaag vastgelopen. Ondanks intensieve pogingen tot elkaar te komen, hebben minister Remkes en de bonden voor het overheidspersoneel vandaag gezamenlijk geconstateerd dat er een niet te overbruggen verschil is tussen wat de minister wil bieden en de looneisen van de bonden.

De bonden eisen voor 2007 in totaal ruim 5 procent extra aan primair loon. De minister heeft laten weten nog niet in de buurt van de helft van deze looneis te willen komen. De minister vindt dat de bonden een volstrekt onverantwoorde looneis op tafel leggen.

De beloning van de rijksambtenaren ten opzichte werknemers in andere overheidssectoren en in de markt rechtvaardigt geenszins een dergelijke looneis. Voor de arbeidsmarktpositie van de sector Rijk geldt hetzelfde; er zijn momenteel geen wezenlijke knelpunten in de personeelsvoorziening. Ten slotte verhoudt de looneis van de vakbonden zich ook niet met de wenselijkheid van een gematigde (loonkosten)ontwikkeling in Nederland. De minister is daarom teleurgesteld in de opstelling van de vakbonden.
Provincie:
Tag(s):