vrijdag, 6. oktober 2006 - 10:18

Ondernemer licht Sociale Dienst op voor € 100.000

Groningen

De dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) van de gemeente Groningen is door een ondernemer voor meer dan 100.000 euro opgelicht. De man en zijn echtgenote ontvingen een bijstandsuitkering terwijl de man vanaf 1999 dagelijks werkzaam was als schoonmaker en glazenwasser. Dit is gebleken uit onderzoek van het samenwerkingsverband sociale recherche Groningen.

Het gefraudeerde bedrag vordert SOZAWE terug. De uitkering van het echtpaar is beëindigd. Er is proces-verbaal opgemaakt voor valsheid in geschrifte.

De klant van SOZAWE werkte al sinds augustus 1999 als onderaannemer voor een ander bedrijf. De werkzaamheden en de daarbij behorende inkomsten verzweeg hij. De ondernemer bracht ook gedurende langere tijd BTW in rekening die niet aan de Belastingdienst werd afgedragen. Voor de niet afgedragen BTW heeft de belastingdienst ondertussen een naheffing opgelegd.

Omdat het echtpaar vanaf augustus 1999 inkomsten heeft gehad als zelfstandig ondernemer hadden zij niet in aanmerking mogen komen voor een bijstandsuitkering. De benadeling van de dienst Sociale Zaken en Werk is ruim 100.000 euro. De sociale dienst zal de hele uitkering vanaf 1 augustus 1999 van het echtpaar terugvorderen. Door de sociale recherche is tegen het ondernemersechtpaar proces-verbaal opgemaakt voor valsheid in geschrifte.
Provincie:
Tag(s):