vrijdag, 31. maart 2006 - 11:08

Ondernemers zijn discussie A4 spuugzat

Den Haag

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland moeten de eindeloze inspraakprocedures voor de verlenging van de rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam beëindigen. Die dringende oproep doet VNO-NCW West, de werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. Ook aan de miljoenensubsidie van de provincie aan de Milieufederatie Zuid-Holland moet per direct een einde komen.

De ondernemers van VNO-NCW West zijn het spuugzat. Dagelijks bellen zij de werkgeversorganisatie met de vraag wanneer nu eindelijk eens wordt begonnen aan de aanleg van de zeven kilometer snelweg door Midden Delfland. Al vijftig jaar wordt hierover heen en weer gepraat. Vooral de Milieufederatie Zuid-Holland en enkele actievoerders hebben het planproces van de A4 in de afgelopen jaren volledig verstoord. Met behulp van belastinggeld.

In 2001 leek schot in de zaak te komen toen alle betrokken partijen, inclusief de milieufederatie, hun handtekening plaatsten onder een plan voor de aanleg van de A4 Midden-Delfland. Dit plan voorziet in dure maatregelen die milieu en landschap veilig stellen. Nu blijkt de handtekening van de milieufederatie van geen enkele waarde. Die laat geen kans onbenut om dit project te traineren. Actievoerders verspreiden onjuiste informatie en zelfs leugens en zorgen zo voor chaos in het besluitvormingsproces. Toppunt is dat hun activiteiten worden gefinancierd met overheidsgeld. Sinds 2001 heeft de Milieufederatie Zuid-Holland bijna vijf miljoen euro aan subsidie ontvangen.

VNO-NCW West is deze soapopera spuugzat. Ze roept minister Peijs van Verkeer en Waterstaat
en de provincie Zuid-Holland op leiderschap te tonen door binnen een half jaar de trajectnota af te ronden. Dan kan in 2008 met de aanleg worden begonnen. De subsidie aan de milieubeweging is volstrekt uit de tijd en moet per direct worden gestopt. 'Dit koppijndossier is een schande voor de politiek', vindt Hans Rijnierse, voorzitter van VNO-NCW West.

'De maatschappelijke en financiële verspilling in de afgelopen vijftig jaar is enorm. Die valt niet eens te becijferen. Dit staat nog los van de schade voor de economie en het milieu door de files in de Zuidvleugel van de Randstad. Die loopt in de miljoenen.'
Provincie:
Tag(s):