donderdag, 9. maart 2006 - 20:35

Onderscheidingen voor echte helden

Apeldoorn

Uitreiking onderscheidingen Stichting Carnegie Heldenfonds
Burgemeester mr. G.J. de Graaf reikt vrijdag 10 maart 2006 drie onderscheidingen uit aan personen die met gevaar voor eigen leven een reddingsactie hebben uitgevoerd.

Kevin Egberts uit Den Haag ontvangt de zilveren medaille, de hoogste onderscheiding van de Stichting Carnegie Heldenfonds, voor zijn heldhaftige optreden op 28 augustus 2004. Op de Groenendaalseweg in Loenen redde de toen 24-jarige Kevin een man uit een brandende auto.

Daarnaast heeft de Stichting Carnegie Heldenfonds een onderscheiding toegekend aan de heren J.H.C. Hendriks en J.P.W. Thöni. De heer Hendriks uit Beemte Broekland en zijn schoonzoon de heer Thöni uit Fleringen ontvangen de bronzen legpenning voor hun optreden bij een auto-ongeluk op 20 november 2004. Bij dit ongeval kwam een auto met twee inzittenden in het Apeldoorns kanaal terecht. De heren Hendriks en Thöni hebben de beide inzittenden uit de auto weten te halen. Helaas is één van de slachtoffers overleden.

De Stichting Carnegie Heldenfonds wil met haar onder-scheidingen mensen belonen die met gevaar voor eigen leven iemand hebben gered. De toekenning van de medailles en bijbehorende oorkondes komt slechts 40 maal per jaar voor.
Provincie:
Tag(s):