vrijdag, 27. oktober 2006 - 14:59

Ondertekening contract woonwijk Oostindie

Leek

Donderdag 26 oktober hebben de gemeente en ARCADIS in het gemeentehuis een contract ondertekend voor het ontwerp en de uitvoering van de volgende fase van woonwijk Oostindie. Het contract omvat zowel ontwerp- als uitvoeringswerkzaamheden maar ook beheer en onderhoud voor fase 1.2 van Oostindie.

Het gaat om een uniek contract, waarin de aanleg van boven- en ondergrondse infrastructuur, bouw- en woonrijp maken, aanleg van een parkgebied met helofytenveld, cultuurtechnisch inrichten en het ontwerp van het parkgebied en overige groenvoorzieningen, speelplaatsen en bruggen worden gecombineerd. Daarna zal de openbare ruimte van deze fase in elk geval vijf jaar door ARDCADIS beheerd en onderhouden worden.

Fase 1.2 omvat zo'n 240 kavels voor woningbouw, twee fietsontsluiting nabij de hoofdentree en het noordwestelijk gelegen parkgebied met helofytenveld. De kavels, gelegen in De Slagen en Het Buiten, zullen tussen 1 maart en 1 oktober 2007 bouwrijp worden opgeleverd. In het parkgebied komen diverse fiets- en voetpaden, speelgelegenheden en een natuurlijke waterzuiving (helofytenveld). Het park zal uiterlijk 1 juli 2008 gereed zijn, zodat de nieuwe bewoners van Oostindie dan ook in de eigen wijk kunnen recreëren.
Provincie:
Tag(s):