dinsdag, 27. juni 2006 - 12:18

Onderwijzers opgepakt na jarenlange ontucht

Eindhoven

Twee 56-jarige broers uit Eindhoven zitten sinds 16 mei 2006 in voorarrest, omdat zij worden verdacht van seksueel misbruik van minderjarige jongens. Beide verdachten zijn jarenlang werkzaam geweest in het basisonderwijs. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.

Vier, inmiddels meerderjarige mannelijke slachtoffers, hebben aangifte gedaan. De slachtoffers waren tussen de 10 en 14 jaar toen ze werden misbruikt.
Beide verdachten zijn op 16 mei door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De Rechter-Commissaris heeft beide mannen op 19 mei in bewaring gesteld. De Raadkamer van de rechtbank heeft op 31 mei de gevangenhouding verlengd.

In overleg tussen het Openbaar Ministerie en het schoolbestuur, vond maandagavond de eerste informatie-bijeenkomst plaats. Deze was met name bedoeld voor ouders van kinderen die op één van de scholen zitten waar de verdachten als onderwijzer werkzaam zijn geweest.
Vanavond zal een tweede bijeenkomst plaatsvinden.

Aan deze informatiebijeenkomsten nemen verschillende organisaties deel: het Openbaar Ministerie, de politie, de schoolarts, de schoolvertrouwens-persoon, de GGD, maatschappelijk werk, SKPO (Stichting Katholiek en Protestants-Christelijk Onderwijs Eindhoven e.o.) en het schoolteam van de bewuste basisschool.

Op 31 augustus vindt bij de Rechtbank in Den Bosch de rechtszaak tegen de beide broers plaats.
Provincie:
Tag(s):