donderdag, 21. december 2006 - 15:42

Onderzoek 'homotikkerzaak' Brunsummerheide afgerond

Heerlen

De districtsrecherche van Heerlen heeft het onderzoek in de zogenaamde ‘homotikkerzaak’ afgesloten. Het dossier ligt inmiddels bij Justitie. Begin oktober startte dit onderzoek naar het stelselmatig mishandelen en beroven van homo’s op de Brunssumerheide.

De zaak is aan het rollen gekomen door de aangifte van een man die in september zwaar mishandeld werd door een groep jongeren. In totaal zijn 18 verdachten en acht getuigen gehoord, terwijl vijf slachtoffers aangifte hebben gedaan.

In het omvangrijke onderzoek hebben rechercheurs zeker 100 verhoren gedaan, waarbij de meeste personen meerdere malen moesten worden verhoord. De aangehouden verdachten hebben acht feiten bekend, doch er is niet van alle feiten aangifte gedaan.

De verdachten, wiens leeftijden variëren van 16 tot 37 jaar, wonen bijna allen in Landgraaf, één van hen is afkomstig uit Nuth. De strafbare feiten die zij pleegden bestonden uit het vernielen van auto’s, het beroven en in sommige gevallen zwaar mishandelen van slachtoffers en het van de weg proberen te rijden van slachtoffers. Deze misdrijven pleegden zij in de periode vanaf begin september 2006 tot begin oktober. Dat gebeurde meestal in de weekeinden op de vrijdag- en zaterdagavond.

Van de verdachten die aan de rechter-commissaris zijn voorgeleid, zitten er nog acht in hechtenis. De dagvaardingen in verband met de pro-forma zitting op 19 januari 2007 worden momenteel verzonden.
Provincie:
Tag(s):