woensdag, 21. juni 2006 - 13:17

Onderzoek mishandeling eend

Goor/Markelo

Zondagmiddag 18 juni omstreeks 15.30 uur meldde een getuige dat bij de vijver aan de Kevelhammerhoek in Goor vermoedelijk een eend was mishandeld. De getuige had gezien dat een eend aan het spartelen was en zag direct daarna vier jongens hard wegfietsen. Samen met een buurtbewoner haalde de getuige de eend uit de vijver. De eend bleek inmiddels dood te zijn en werd door de dierenambulance opgehaald.

De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de vier verdachten. De vier jongens uit Goor van 15 en 16 jaar, zijn dinsdag over hun aandeel in deze zaak gehoord. Een van de 16 jarige jongens bekende een steen in de richting van de eend te hebben gegooid. Hij vertelde dat hij de eenden had willen wegjagen en dat daarbij de steen een van de eenden had geraakt. Hij was hier zo geschrokken dat hij samen met zijn vrienden was weggefietst. Tegen de 16 jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens verhoor bekenden drie jongens, in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni een bushokje te hebben vernield aan de Goorseweg in Markelo. Hoeveel schade daarbij is ontstaan, is nog niet bekend.
Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):