donderdag, 19. oktober 2006 - 13:48

Onderzoek naar begraven en cremeren in Zwolle

Zwolle

Aankomende vrijdag 20 oktober ontvangen ongeveer 4.600 leden van het Zwolse burgerpanel van 25 jaar en ouder een vragenlijst van de gemeente Zwolle over begraven en cremeren. Zo´n 2.400 andere Zwollenaren ontvangen de vragenlijst ook. De gemeente wil door dit onderzoek een beeld krijgen van wensen en ideeën van Zwollenaren over begraven en cremeren.

Een vraag die aan de orde komt is bijvoorbeeld of men later in of buiten Zwolle begraven of gecremeerd wil worden. Ook vraagt de gemeente zich af hoe de inwoners van Zwolle denken over het bovengronds bijzetten in wandgraven in plaats van in een graf onder de grond. De gemeente denkt hierover na, omdat er, mede door de vergrijzing, wellicht in de toekomst ruimtegebrek op begraafplaatsen gaat ontstaan. De mening van de Zwolse inwoners is voor de gemeente Zwolle van belang, zodat zij daarmee rekening kan houden bij het maken van haar plannen.

De enquête is anoniem. De respondenten hoeven nergens hun naam in te vullen. De gemeente weet dus niet welke enquête van welke respondent is en dus ook niet welke antwoorden de afzonderlijke respondenten hebben gegeven.

De resultaten van het onderzoek zijn in december van dit jaar bekend.
Provincie:
Tag(s):