donderdag, 11. mei 2006 - 19:49

Onderzoek naar dode baby in Doetinchem

Doetinchem

In de Doetinchemse wijk de Hoop treffen spelende kinderen op zondagmiddag 29 januari 2006 het lichaampje van een pasgeboren baby in een bevroren vijver aan. De vijver ligt in een klein natuurgebied aan de Torontostraat en wordt regelmatig door hondenuitlaters bezocht.

Nadat de geschrokken kinderen thuis hun schokkende vondst hadden verteld, werd de politie gebeld. De omgeving van de vijver werd direct afgezet en technisch specialisten van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland en van het Nederlands Forensisch Instituut werden ingezet bij het politieonderzoek.

Het lichaampje van het jongetje is diezelfde nacht geborgen en inmiddels is er een speciaal rechercheteam (Team Grootschalig Onderzoek) met een uitgebreid onderzoek bezig.

Onderdeel van het onderzoek is een buurtonderzoek, waarbij de rechercheurs met alle bewoners in de wijk in gesprek willen komen. Er zijn ook mensen, die uit zichzelf contact met de politie opnemen. Er zijn al zo’n 20 tips doorgegeven en deze moeten met de nodige voorzichtigheid nagetrokken worden.

Dat de gebeurtenis in de wijk leeft, blijkt uit de reacties op straat en inmiddels liggen de eerste bloemen en een aapje bij de vijver op de plaats waar het kindje werd gevonden.

De politie vraagt met klem of u iemand in uw omgeving weet, die in verband kan worden gebracht met de gevonden baby.

Naast het algemene politienummer 0900 – 8844 is er nu een gratis getuigenlijn geopend. U kunt tijdens kantooruren met dit nummer bellen en dan krijgt u direct een rechercheur van het team aan de lijn. Buiten kantooruren wordt de telefoon opgenomen door iemand van het Politie Service Centrum in Apeldoorn. Hier noteert men uw tip , waarna u zo spoedig mogelijk wordt teruggebeld.
Provincie:
Tag(s):