woensdag, 20. december 2006 - 22:12

Onderzoek naar handel in harddrugs afgerond

Roden

De recherche in het district Noord is vanaf half september in de gemeente Noordenveld/Tynaarlo bezig geweest met een onderzoek naar de handel in harddrugs in deze gemeente. Tijdens dit onderzoek is op 14 november j.l. een 44 - jarige dealer uit Roden, samen met een 30 - jarige leverancier uit Groningen in Roden, aangehouden. Tijdens deze aanhouding werd een hoeveelheid heroïne, cocïne, opium en amfetamine inbeslaggenomen.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man uit Roden de hoofddealer te zijn en vanaf januari van dit jaar ongeveer 20 personen dagelijks van harddrugs voorzag.

De Rodenaar liet zich assisteren door een 27 jarige man uit Marum met betrekking tot de handel in de omgeving van Marum.

In de vakantie liet de dealer zich vervangen door een 45 jarige man uit Roden. Ook deze handlanger is aangehouden.

Tijdens het onderzoek werd tevens duidelijk dat een 21 jarige man uit de gemeente Marum ook actief was als leverancier van cocaïne in omgeving Marum en omstreken.

Ook bleek dat deze man samen met een man uit de gemeente Eelde op verschillende plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe een drietal hennepkwekerijen bestierde.

In samenwerking met de Regiopolitie Groningen werd deze man op 5 december aangehouden. Veertien medeverdachten werden later aangehouden.

De kwekerijen werden ontmanteld en de drie mannen die als hoofdverdachten worden gezien, de 44-jarige Rodenaar, zijn 30-jarige leverancier en de 21-jarige man uit Marum, werden door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld. Met deze aanhoudingen zijn in Roden en Marum twee belangrijke aanvoerlijnen van harddrugs afgesneden.
Provincie:
Tag(s):