vrijdag, 17. maart 2006 - 11:50

Onderzoek naar inbraken

Vanaf september 2005 vonden met name in Hengelo en Enschede veel inbraken plaats in scholen en bedrijven waarbij de buit bestond uit TFT-schermen en computers. De inbraken vonden in de avond/nacht plaats. Vaak werd een ruit ingegooid en werd een nabij dat raam en van buitenaf zichtbare computer of monitor weggenomen. Reden voor de politie om extra toezicht te houden.

In de loop van het onderzoek kwam de politie op het spoor van twee verdachten, een 27 jarige man en zijn 20 jarige vriendin uit Hengelo. Zij werden respectievelijk maandag 13 en dinsdag 14 februari aangehouden. Zij worden ervan verdacht gezamenlijk 19 inbraken te hebben gepleegd. 13 inbraken vonden plaats in Hengelo (10 scholen, 3 bedrijven) en 6 in Enschede (2 scholen, 4 bedrijven).
De verdachten verkochten de gestolen goederen en kochten van de opbrengst drugs. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. Beiden zitten nog vast.

De politie is bezig met een vervolgonderzoek dat met name gericht is op de opsporing van eventuele mededaders en helers van de gestolen goederen.
Provincie:
Tag(s):