maandag, 10. april 2006 - 13:24

Onderzoek naar roofmoord stopgezet

Almelo

Het begin januari opnieuw gestarte onderzoek naar de moord op een 42 jarige Chinese restauranthouder in Almelo op 6 april 2005, heeft geen nieuwe informatie opgeleverd wat tot oplossing van de zaak zou kunnen leiden. Daarom is het taktische onderzoek naar deze moord gestopt.
Ook enkele tips die binnen waren gekomen naar aanleiding van het opsporingsprogramma “Opsporing Verzocht� hebben, net als het verspreiden van pamfletten met een foto van het slachtoffer in diens woonwijk in Almelo, niet het gewenste resultaat gehad.

Een aantal, met name technische sporen moet nog worden onderzocht, waardoor het onderzoek nog niet in zijn geheel wordt stopgezet. Ook de door de Almelose hoofdofficier van justitie uitgeloofde beloning van 15.000 euro voor de tip cq tips die leiden tot oplossing van de zaak, blijft gehandhaafd.
In flyers werden getuigen nogmaals gevraagd zich te melden omdat zij mogelijk de daders hebben gezien tijdens hun vlucht door de wijk.

Zoals reeds eerder gemeld werd het 42 jarige slachtoffer op 6 april vorig jaar aan de Fazant in zijn woonplaats beroofd en doodgeschoten. Het gaat hierbij om vermoedelijk een drietal daders, allen klein van stuk en tussen de 20 en 25 jr. met een licht getinte huidskleur. Alle daders droegen bivakmutsen.
Uiteraard hoopt de politie dat deze zaak nog kan worden opgelost en dat de daders van dit misdrijf kunnen worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):