woensdag, 8. februari 2006 - 9:57

Onderzoek naar ruim 100 misdrijven

Roermond

De politie van Roermond heeft de afgelopen maanden in totaal 28 verdachten gehoord in een onderzoek naar 103 misdrijven. Twaalf verdachten werden aangehouden en 16 personen werden ontboden aan het politiebureau en gehoord als verdachte.

Uiteindelijk wordt er tegen 19 verdachten proces-verbaal opgemaakt voor 61 misdrijven. Voor de overige misdrijven ontbrak het wettig en overtuigend bewijs, zo bleek na overleg met het Openbaar Ministerie te Roermond.

Van de verdachten waren er 18 minderjarig (13 tot 18 jaar). De delicten werden gepleegd in de periode december 2004 tot en met oktober 2005 en vonden plaats in Roermond en omliggende gemeenten.

De verdachten werden gehoord over 35 brandstichtingen, 32 fietsdiefstallen, 10 bromfiets-/scooterdiefstallen, 5 woninginbraken, 3 autodiefstallen, 2 motordiefstallen, 1 beroving, 2 auto-inbraken en verder enkele inbraken in scholen en schuren en de diefstal van putdeksels.

Tegen 13 verdachten werd proces-verbaal opgemaakt wegens brandstichtingen en diverse fiets- en bromfietsdiefstallen. De brandstichtingen waren vooral gericht op coniferen in woonbuurten, maar ook een oude pastorie en een oude kerk in de Roermondse wijk de Kemp evenals een grote leegstaande boerderij in het buitengebied van Roermond. In Montfort werd er een auto gestolen en in brand gestoken. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt tegen 6 verdachten in verband met 15 misdrijven waaronder 3 woninginbraken en enkele diefstallen van fietsen en bromfietsen.

De politie besloot in november een onderzoek in te gaan stellen, nadat er in Roermond-Oost diverse brandstichtingen waren gepleegd. Deze veroorzaakten de nodige onrust onder de bewoners. Deze signalen bereikten de politie onder meer binnen het project “Blauw in de wijk� in de wijk Donderberg. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen op 22 november in Haelen twee verdachten werden aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt op diefstal van gloednieuwe putdeksels.

De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):