zondag, 16. juli 2006 - 23:32

Onderzoek naar salmonellavergiftiging muziekgezelschap

Swalmen

De Duitse gezondheidsdienst is bezig om de bron te achterhalen, die zondag de salmonellavergiftiging heeft veroorzaakt bij het muziekgezelschap uit Swalmen. De gezondheidsdienst heeft alle voedsel kunnen traceren en is op dit moment bezig het eten te onderzoeken op mogelijke bacteriën.

De oorzaak van de besmetting wordt gezocht in een van de gerechten die men 's middags in Marktredwitz heeft gegeten. Het is nog niet duidelijk welke voeding de besmetting heeft veroorzaakt en om welke soort besmetting het gaat.

Van de 19 personen, die gisteren zijn achtergebleven in vier regionale ziekenhuizen in het Duitse Bad Kiessingen in Beieren , keren er in ieder geval 18 vandaag huiswaarts. Van één persoon is dat nog niet helemaal zeker. Er is een arts van de SOS-hulpdienst ter plekke, die de personen heeft onderzocht op de mogelijkheid de terugreis per bus te kunnen voortzetten. Het ligt in de verwachting dat de bus dinsdagochtend in Swalmen arriveert.

Twee bussen met leden van de harmonie St Cecillia en ondermeer burgemeester Denie van Swalmen, keerden maandagochtend rond 02.30 uur terug in Swalmen. Ze werden na allen opgevangen in het sportcentrum aan de Peelveldlaan, waar bij aankomst een medische controle werd uitgevoerd.

Salmonella is een darmbacterie die via besmet voedsel jaarlijks ongeveer vijftigduizend ziektegevallen veroorzaakt (bron: RIVM). Vooral kwetsbare groepen zijn kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.
Provincie:
Tag(s):