donderdag, 9. maart 2006 - 14:15

Onderzoek naar vaccin tegen verslavend nicotine

Den Haag

Minister Hoogervorst wil de leeftijdsgrens voor de verkoop van sigaretten verhogen van 16 jaar naar 18 jaar. Om rokers te ontmoedigen wil de minister het aantal verkooppunten beperken. Ook wil de minister de werking van een vaccin laten onderzoeken dat de verslavende werking van nicotine moet tegengaan. Dat schrijft Hoogervorst in het Nationaal Programma Tabaksontmoediging dat hij donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

20 procent rokers in 2010

In het programma staan maatregelen waarmee het gebruik van tabak en de blootstelling aan tabaksrook verder teruggedrongen kunnen worden. Ook staat erin dat de betrokken partijen ernaar streven het percentage rokers te laten dalen tot 20 procent in 2010. Die betrokken partijen zijn VWS, KWF Kankerbestrijding, het Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting.

Het Nationaal Programma Tabaksontmoediging heeft drie pijlers: rokers stimuleren te stoppen met roken, voorkomen dat jongeren gaan roken en niet-rokers beschermen tegen rook. Roken is nog steeds de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak in Nederland.
Provincie:
Tag(s):