donderdag, 3. augustus 2006 - 10:11

Onderzoek veiligheid GVB-bussen

Amsterdam

Het gemeentelijk vervoerbedrijf GVB in Amsterdam heeft opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid van de bussen. Het vervoerbedrijf heeft hiertoe besloten, nadat de politie vorige maand tijdens een verkeerscontrole vijftien stadsbussen van de weg had gehaald, omdat zij ernstige gebreken vertoonden. Het GVB verwacht de resultaten van het onderzoek door keuringsinstantie Dekra medio augustus, aldus het bedrijf woensdag.

Alle bussen rijden volgens het vervoerbedrijf weer veilig in de dienstregeling. Het GVB heeft na de politiecontrole maatregelen genomen om alle geconstateerde gebreken te verhelpen. Het ging onder meer om een lekkende brandstoftank, olielekkage, niet werkende nooddeuren of te gladde banden. De politie controleerde 25 bussen. Om het beeld van onveilige bussen door gladde banden bij de reizigers weg te nemen heeft het GVB besloten een strengere norm te hanteren dan bij de APK-keuring.

De gebreken waren voor een groep van honderd buschauffeurs van het GVB aanleiding om in een brief het vertrouwen in de directie op te zeggen. Ze wilden niet langer met onveilige bussen rijden. De chauffeurs eisten dat de bussen beter worden onderhouden.
Provincie:
Tag(s):