dinsdag, 24. oktober 2006 - 15:28

Onderzoek vermoedelijke liquidatie ‘Onno Meijer’

Tilburg

Op maandag 9 oktober jl. is de politie gestart met een Team Grootschalige Opsporing (TGO) in verband met de vermoedelijke liquidatie van een man genaamd Onno Meijer. Meijer werd in 1997 aangehouden als één van de verdachten van een Brabantse drugsgroepering (Slagwerk). Hij is voor het laatst op vrijdag 25 oktober 2002 gezien in Gilze en Baarle-Nassau. Dit is uit recent onderzoek gebleken. Meijer is na zijn verdwijning nooit als vermist opgegeven.

De politie vermoedt dat Onno Meijer, die onder meer in Gilze gewoond heeft, geliquideerd is. Vast staat dat Meijer na zijn veroordeling in het drugsonderzoek Slagwerk naar Malta vertrok. Half september 2002 kwam hij terug naar Nederland. Hij verbleef toen in Utrecht.

Op vrijdag, 25 oktober 2002, bezocht hij samen met zijn Maltese vriendin en twee van zijn zonen, bekenden in Gilze. Vervolgens reden ze naar Baarle-Nassau. Meijer heeft daar zijn vriendin en kinderen bij een café afgezet en is daarna door niemand meer gezien. Hij werd nooit als vermist opgegeven.

Uit een ander politieonderzoek bleek vorig jaar dat Meijer hoogstwaarschijnlijk kort na zijn verdwijning om het leven is gebracht. In maart 2005 is in de omgeving van het Wijckermeer (Put van Reef) in Gilze tevergeefs door de politie gezocht naar het lichaam van Onno Meijer. Hij zou in die omgeving begraven moeten liggen.

De Tilburgse politie en het Openbaar Ministerie hebben in verband met recente bevindingen besloten een Team Grootschalige Opsporing te formeren. De doelstellingen van het team zijn om het lichaam van Onno Meijer te vinden en de verdachte(n) in deze zaak aan te houden.
Provincie:
Tag(s):