vrijdag, 7. april 2006 - 8:28

Onenigheid tussen demonstranten en circusexploitanten

Nijmegen

Woensdagavond rond 18.00 uur ontstond er onenigheid tussen een groep demonstranten tegen dierenleed en circusexploitanten omdat de demonstranten hun demonstratie naar de mening van de circusexploitanten te dicht voor de ingang van het circus wilden houden.

De politie ging erheen en had de nodige moeite om tot een voor beide partijen bevredigend compromis te komen. De circusexploitanten hadden een vergunning voor de hele Goffertweide. De circusexploitanten spanden een lint om de demonstranten op afstand te houden.

In de onenigheid schold één van de agenten uit. Hij, een 35-jarige circusexploitant uit Nijmegen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook een 36-jarige circusexploitant die een demonstrant een klap gegeven zou hebben werd wegens mishandeling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De demonstranten waren bereid hun demonstratie op de weg voort te zetten. Een 16-jarige Nijmegenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):