zondag, 26. maart 2006 - 18:10

Ongeval met lijnbus: twee gewonden en beknelling

Arnhem

Bij een verkeersongeval tussen een lijnbus en een personenauto op het Nijmeegseplein in Arnhem zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Het gaat om de inzittenden van de personenauto, een man en een ongeveer driejarig kind. De bestuurder van de personenauto zat bekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. Wel is bekend dat de slachtoffers buiten levensgevaar zijn. De chauffeur van de bus en zijn passagiers bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks half twaalf, toen de lijnbus vanaf de busbaan aan de Batavierenweg de kruising op reed. Op dat moment reed de bestuurder van de personenauto, die over de Nijmeegseweg vanuit de richting Nijmegen kwam, eveneens de kruising op. Beide voertuigen botsten op elkaar waarbij de bestuurder van de personenauto bekneld raakte.

Omstanders verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. In de auto zat ook een ongeveer driejarig kindje die gewond was. Beide slachtoffers zijn naar ziekenhuis Rijnstate vervoerd. Gedurende de afhandeling sloot de politie de kruising af. Omstreeks half twee werd de kruising weer vrijgegeven. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):