maandag, 18. december 2006 - 17:07

Ongeval met trekker en dieplader

Zierikzee

Maandagmorgen heeft een aanrijding plaatsgevonden op de N59 in Zierikzee.De 23-jarige Thoolse bestuurder van een tractor met daarachter een dieplader reed, rond dat tijdstip, over de Nieuwe Koolweg en wilde linksaf de Laan van St. Hilaire inslaan. Ter hoogte van een voorsorteervak raakte de dieplader los van zijn koppeling en schoot weg.

Hij kwam terecht op de weghelft die bestemd was voor tegemoetkomend verkeer. Een 26-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland kon het gevaarte niet meer ontwijken en kwam met de dieplader in botsing.

De personenauto is totaal vernield door de klap en de bestuurder werd door de brandweer uit zijn benarde positie gehaald. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 26-jarige man liep verwondingen op aan zijn hand en hoofd. Na behandeling in het ziekenhuis mocht de man weer naar zijn eigen woning.

De vermoedelijke oorzaak van het losraken van de dieplader is dat de lader niet goed bevestigd was aan het trekkend voertuig. De personenauto is weggesleept door een takelbedrijf. De bestuurder van de tractor krijgt een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):