dinsdag, 17. januari 2006 - 7:02

Ongevallen teisteren Limburgse snelwegen

Helden

Op de A67 ter hoogte van Helden is dinsdagochtend rond 05.00 uur een tankwagen gekanteld. Bij dit ongeval kwam een 69-jarige man uit het Brabantse Nuenen om het leven. Het slachtoffer was de bestuurder van een kleine vrachtauto die waarschijnlijk onwel is geworden en langzaam tot stilstand kwam op de rijbaan. Hierdoor heeft de bestuurder van de achteropkomende tankauto, een 62-jarige man uit het Duitse Kalkar, moeten uitwijken en is de tankwagen gekanteld.

De bestuurder van de kleine vrachtauto is ter plaatse overleden. De bestuurder van de tankauto is met lichte verwondingen ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De weg is in beide richtingen afgesloten. De vloeistof van de tankwagen wordt overgepompt door een speciaal bergingsbedrijf. Daarna zal er getakeld moeten worden. De politie verwacht dat de weg in elk geval tot een uur of drie vanmiddag afgesloten zal blijven.

Maandagavond is het verkeer in Limburg licht ontregeld geweest door de gladheid. De regen op het wegdek dat opvroor zorgde gisteren voor tientallen aanrijdingen. Op de A73 was het spekglad. Ter hoogte van knooppunt Zaaderheiken botsten 15 voertuigen op elkaar. De weg werd tijdelijk afgesloten.

Op de A73 ter hoogte van Venray vond dinsdagochtend kort voor 09.00 uur ook een kettingbotsing plaats. In de richting van Nijmegen reden in totaal 17 auto’s tegen elkaar. De oorzaak is op dit moment nog niet bekend, meldt de politie.

Er zijn bij dit ongeval geen gewonden gevallen. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):