maandag, 25. september 2006 - 14:41

Online spel voor kinderen over veilig internetten

Amsterdam

Digibewust heeft in het kader van haar campagne Gebouw13 geopend: een online spel dat is gemaakt om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de mogelijkheden, maar ook de risico's van internet en andere digitale middelen. Tijdens de feestelijke presentatie met onder andere 'Bionda' uit Zoop, hebben de eerste kinderen kennis gemaakt met Gebouw13. Zij reageerden erg positief.

Vanaf maandag kunnen alle kinderen tussen de 8 en de 14 jaar op www.gebouw13.nl een virtual identity aanmaken en Gebouw 13 betreden. Zij worden gevraagd de miljardair uit Gebouw 13 te helpen zijn code van de kluis terug te vinden. Hiervoor moeten ze bij de verschillende bewoners op bezoek gaan en daar opdrachten doen of spelletjes spelen. Als ze de code bemachtigd hebben, kunnen zij een schatkamer aan prijzen openen. Maar kennen zij de risico's van de digitale middelen niet, dan betalen zij de prijs...

Bionda opende Gebouw 13 samen met de kinderen die het spel als eerste mochten gaan spelen. Bionda vertelde de aanwezige kinderen haar eigen ervaringen met internet, chatten en mobiele telefoons.

Arie van Bellen, directeur van ECP.NL speelde maandag ook het spel: 'Kinderen achter mij hoorde ik zeggen, dat moet je niet doen joh, dat openen, dan krijg je een virus!! Het is erg leuk om te merken hoe je kinderen op een verantwoorde en leuke manier kennis kan laten maken met de mogelijkheden die digitale middelen te bieden hebben.' 'De in juni geïnstalleerde DigiRaad, de adviesraad voor en door jongeren over veilig internetten, heeft ons geadviseerd jongeren op deze manier voor te lichten.'

Diverse jongerenkanalen als MSN messenger, Jetix, Nickelodeon, Kennisnet, Kidsplanet, Kindertent, Funnygames, Sanoma en Kidsweek werken mee om het spel onder de aandacht van kinderen te krijgen.
Categorie:
Tag(s):