vrijdag, 13. januari 2006 - 17:04

Ono verkast zoals verwacht naar Japan

Het vertrek van Shinji Ono hing al in de lucht, maar nu verlaat de Japanse middenvelder de Kuip definitief. Ono verkast voor drie jaar naar zijn oude club Urawa Red Diamonds.

Met de overgang van Ono naar Urawa is er een einde gekomen aan de onduidelijkheid over de toekomst van de kleine Japanner. Feyenoord en Urawa Red Diamonds hadden al een akkoord bereikt, maar Ono wilde in eerste instantie zijn carriere in Europa voortzetten. Onderhandelingen met Bolton Wanderers liepen op niets uit en dus koos de middenvelder voor een terugkeer naar zijn geboorteland.

"Het is heel erg mooi om terug te keren naar Urawa Reds, de club waar ik ben opgegroeid. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel erg jammer dat ik niet meer voor Feyenoord kan spelen. Ik had mijn tijd in Rotterdam ook graag met een prijs afgesloten, in plaats van met een periode vol blessures. Dat is niet gelukt, maar uiteindelijk zullen de mooie herinneringen blijven. Ik ben de club en de supporters dankbaar voor een prachtige tijd", aldus Ono op Feyenoord.nl

Het grootste succes bij Feyenoord behaalde de Japanner in 2002 toen hij met de club uit Rotterdam-Zuid de UEFA-Cup veroverde. Na zijn komst 4,5 jaar geleden ontwikkelde Ono zich tot een echte veldheer bij de Rotterdammers. De laatste tijd kampte de middenvelder met veel blessureleed. Door zijn kwetsuren kwam hij dit seizoen pas vier keer in actie voor Feyenoord.

"We hebben hele grote waardering voor wat Shinji voor Feyenoord heeft betekend en ook voor de manier waarop hij zich de laatste periode heeft opgesteld in een seizoen waarin hij met veel fysieke tegenslagen te maken heeft gehad. We zijn blij voor hem dat hij terug kan naar zijn oude club en wensen hem alle succes. Shinji weet dat hij altijd welkom blijft in De Kuip", aldus commercieel-directeur Chris Woerts.
Categorie:
Tag(s):