vrijdag, 4. augustus 2006 - 9:57

Onrust op camping na mishandeling

Nunspeet

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van de mishandeling van een medewerker in een disco op een camping in het buitengebied van Nunspeet. Tevens onderzoekt zij een melding van een schietincident maar tot op heden is geen vuurwapengebruik vastgesteld.

Inmiddels is een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. De politie moet nog meerdere getuigen verhoren.

De politie kreeg donderdag rond 01.00 uur een telefonische melding dat een medewerker van een disco op een camping in het buitengebied van Nunspeet mishandeld was door twee gasten.

Terwijl agenten in een aparte ruimte een verklaring van de jongen (18) opnamen, kwam er een tweede melding over een vechtpartij op het terrein, waarbij geschoten zou zijn. Meerdere politie-eenheden werden naar de camping gestuurd en de discogasten (ongeveer 70 jongelui) werden voor hun eigen veiligheid in de disco opgehouden.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en kon geen duidelijkheid krijgen over het gemelde schietincident. Er werden geen aanwijzingen in die richting gevonden. Wel trof de politie een caravan aan, waarvan het interieur vernield was. De caravan was van één van de mogelijke verdachten.

Inmiddels was de mishandelde jongen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De opgehouden jongeren werden rond 04.00 uur onder begeleiding van beveiligers van de camping naar hun slaaplocatie begeleid.
Provincie:
Tag(s):