donderdag, 7. december 2006 - 16:59

Onrust over informatiegebrek nieuwe OV-dienstregeling

Meerssen

Wethouder Dejong van de gemeente Meerssen heeft zijn zorgen uitgesproken over het gebrek aan informatie over de nieuwe dienstregeling die dit weekeinde van start gaat. Dit heeft de Meerssense wethouder in een brief aan gedeputeerde Mat Vestjens kenbaar gemaakt.

Volgens afspraken tussen de Provincie, de nieuwe vervoerder Veolia en de gemeentebesturen zou een grootschalige informatiecampagne de Limburgse burgers in formeren over het nieuwe vervoerssysteem. De informatie die sinds 6 december is ontvangen is, een folder met informatie, volgens Dejong zeer summier. Veolia verwijst hierin o.a naar internet en een 0900-nummer.

De wethouder dringt er op aan bij Veolia om de bevolking alsnog voldoende te informeren voordat het nieuwe vervoerssysteem, op 10 december van start gaat.

In een reactie laat gedeputeerde Mat Vestjens weten dat er tijding begonnen is met de informatieverstrekking. Wel geeft de provinciebestuurder aan dat de grote wijzigingen voor veel passagiers niet snel volledig begrepen zullen worden.
Provincie:
Tag(s):