woensdag, 21. juni 2006 - 12:25

Onrustige avond winkelcentrum Overkapel

Utrecht

De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Omstreeks 20.30 uur kwam er een melding dat een jongen bij het zien van de politie een scooter had gedumpt. Op weg naar de melding kreeg de politie via een getuige te horen dat de jongen met de scooter in de richting van het winkelcentrum Overkapel liep.

De agenten zagen de jongen lopen en controleerden hem. Op dat moment kwam zijn 15-jarige vriend aanlopen en bemoeide zich met de controle. Nadat hem meerdere malen was gevraagd zich te verwijderen –waar hij geen gevolg aan gaf- werd hij aangehouden. Op deze aanhouding volgde weer een reactie van een derde persoon, een 18-jarige man uit Utrecht. Deze raakte daarbij in gevecht raakte met één van de agenten. Uiteindelijk kon de jongen van de scooter vluchten en werd de 18-jarige man aangehouden.

Later op de avond kreeg de politie een melding van een brand op het winkelcentrum Overkapel. Ter plaatse trof de politie een scooter aan die in de brand stond. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de overkapping vlam vatte.

Rond 23.15 uur kwam een derde melding binnen. Jongeren zouden een ruit hebben vernield van een van de winkels en een brandbare vloeistof naar binnen hebben gegooid. De politie onderzoekt, in samenwerking met betrokken partners, wie verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden.
Provincie:
Tag(s):