maandag, 8. mei 2006 - 11:03

Onrustige nacht in Batau-Zuid

Nieuwegein

Een groep van circa acht jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen aangericht in de wijk Batau-Zuid in Nieuwegein. De politie kreeg vanaf 23.50 uur meerdere meldingen van vernielingen en een poging tot zware mishandeling. Op de Buizerdlaan zouden deuken in een auto zijn getrapt en de ruiten eruit geslagen. Ook bleek een bushokje in de buurt vernield. Omstreeks 00.30 uur werd op de Braamgaarde een bloempot door een ruit gegooid.

Kort daarop moest een bewoner van de Gerbensgaarde het bezuren omdat hij er iets van had gezegd tegen de overlast veroorzakende jongeren. Zijn auto werd vernield en hij werd in het gezicht geslagen met een volle bierfles. Tegen 02.00 uur kwam er een melding van een auto-inbraak op de Aardbeigaarde, vermoedelijk door dezelfde groep.

De politie heeft met meerdere eenheden de wijk afgezocht naar de daders. Uiteindelijk hielden agenten op de Weg naar de Poort drie jongens aan die, bij het zien van de politie, het op een lopen zetten. Het ging om drie Nieuwegeiners, één van 17 en twee van 15 jaar. De politie moest ze echter weer laten gaan omdat hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging op dat moment niet hard te maken viel. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):