donderdag, 12. januari 2006 - 15:18

Ontploffing in auto door sigaret en gasfles

Nijmegen

Woensdagmiddag zag de politie dat er op de Molenweg een auto in brand stond. Inmiddels was de brandweer bezig de auto te blussen.Naast de auto stond een man met verschroeide haren en een rood gezicht. De 40-jarige man uit Beek-Ubbergen was samen met een vriend, naar de Molenweg gereden was om een boodschap te doen.

De 38-jarige vriend die de auto bestuurde was uitgestapt om een winkel in te gaan. Achter in de auto lag een gasfles waar de mannen de afsluiting net van hadden afgesloopt, in de veronderstelling dat die fles leeg was.

De 40-jarige bleef even in de auto wachten en stak intussen een sigaret op. Door het gas dat zich inmiddels door de auto had verspreid, ontstond een ontploffing. De auto raakte daardoor in brand. De 40-jarige wist snel uit de auto te komen.

Getuigen vertelden aan de politie dat de 38-jarige bestuurder na het ontstaan van de brand weg was gelopen in de richting van het Daniëlsplein.

De politiemensen hebben hem daar opgezocht en hem aangehouden voor brand door schuld. Hij verklaarde aan de politie dat hij echt dacht dat de gasfles leeg was en dat hij op weg was naar een telefoon om de eigenaar van de auto te gaan bellen. Hij is meegenomen naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):