maandag, 18. september 2006 - 21:57

Ontruiming bij TPG Post heeft een luchtje

Enschede

Maandagavond, omstreeks 20.00 uur kwam bij de Meldkamer Twente een melding binnen van een postpakket in een rolcontainer met een penetrante geur. De geur maakte enkele medewerkers van de TPG vestiging aan de Richtersbleek Westend 1 in Enschede misselijk. In het pand waren op dat moment zo’n twintig medewerkers aanwezig. Het pand is uit voorzorg vlot ontruimd en de politie heeft de omgeving binnen een straal van 100 meter afgezet. Ook werden uit voorzorg de aanwezigen op een nabij gelegen voetbalveld geëvacueerd.

Zoals gebruikelijk in dit soort situaties heeft de brandweer de procedure voor de bestrijding en beheersing van ongevallen met gevaarlijke stoffen opgestart. Zij hebben de rolcontainer in beschermende kleding verkend en metingen verricht. Daarbij werden geen schadelijke stoffen gemeten.

Nader onderzoek door de brandweer leerde dat het betreffende pakketje een beautycase met cosmetica-artikelen bevatte. Daarin was een fles lek geraakt. Het pakketje is in een luchtdichte zak door de brandweer afgevoerd naar het depot voor klein chemisch afval in Enschede. De omgeving werd omstreeks 20.30 uur weer vrij gegeven.
Provincie:
Tag(s):