zaterdag, 16. september 2006 - 10:30

Ontruiming niet noodzakelijk

Utrecht

De Rechtbank Utrecht heeft vrijdag in kort geding bepaald dat het niet noodzakelijk is dat er onmiddellijk een eind wordt gemaakt aan de bewoning van een pand aan de Lange Koestraat in Utrecht. Dit betekent dat de huurders in het pand kunnen blijven wonen. De gemeente respecteert deze uitspraak, maar betreurt hem wel. Vrijdag werd de eigenaar van het pand voor de tweede keer door de gemeente gesommeerd om onmiddellijk een einde aan de bewoning te maken. Zij deed dit, omdat er volgens de brandweer in het pand sprake is van een brandonveilige situatie. De gemeente Utrecht kwam tot dit besluit omdat zij meende dat zij de verantwoordelijkheid voor voortzetting van bewoning van het onveilige pand niet langer kon en wilde nemen.

De rechtbank heeft dit besluit van de gemeente echter geschorst, wat betekent dat de bewoning van het pand niet onmiddellijk beëindigd hoeft te worden. De gemeente vervolgt de procedures tegen de eigenaar van het pand op basis van de geconstateerde brandonveiligheid en het ontbreken van vergunningen voor bewoning en de gedane verbouwing.

In het pand was in het verleden een bioscoop gehuisvest. Daarna zat er een dump, heeft het een tijd leeg gestaan, is het gekraakt geweest en vervolgens ontruimd. Voor het pand is nooit een woonvergunning verleend. Onlangs is gebleken dat er in het pand een verbouwing tot wooneenheden heeft plaatsgevonden, zonder dat er een bouwvergunning was verleend. Ook zou er hierdoor een brandgevaarlijke situatie zijn ontstaan.
Provincie:
Tag(s):