zaterdag, 3. juni 2006 - 19:27

Ontruiming van 61 woningen in verband met bom

Eindhoven

Recent zijn op het terrein van het voormalige Prinses Irene Rijopleidingscentrum (PIROC) opnieuw enkele niet-ontplofte vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Op woensdag 14 juni aanstaande worden ze onschadelijk gemaakt. Daartoe moeten in de aangrenzende wijk Zandrijk (Meerhoven) 61 woningen worden ontruimd. Ook het verkeer vanuit Veldhoven naar Flight Forum en de A2 zal enige hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Op 14 juni worden drie bommen onschadelijk gemaakt: een Engelse vijfhonderdponder en twee Amerikaanse duizendponders. Een van deze duizendponders ligt zo dicht bij woningen in Meerhoven dat ontruiming ervan noodzakelijk. De bewoners van deze 61 woningen aan (delen van) de Zandhoen, Zandkever en Zandhagedis zijn inmiddels aangeschreven. Zij dienen op 14 juni om 09:00 uur hun woning te hebben verlaten. Vanaf dat moment mag ook niemand meer het veiligheidsgebied in, totdat via Omroep Brabant het sein veilig is gegeven (naar verwachting rond 13:00 uur).

De weg van Veldhoven naar Flight Forum en de A2 wordt tijdens de ruiming afgesloten; het verkeer wordt omgeleid. In omgekeerde richting blijft de weg gewoon open.
Provincie:
Tag(s):