zaterdag, 7. oktober 2006 - 12:40

Ontsnapte tbs-er verkracht 20 jarige vrouw

Rotterdam

Politiemensen van het district Zuid van de politie Rotterdam - Rijnmond hebben vrijdagavond een 31-jarige TBS-er, die zich eerder vrijdag had onttrokken aan het toezicht van zijn begeleiders, aangehouden bij het metrostation Hoogvliet. De man wordt ervan verdacht in de tijd dat hij vrij was zich schuldig te hebben gemaakt aan een beroving van een vrouw, een overval op een man in een woning en een zedendelict.

Uit het onderzoek van de recherche is gebleken dat de verdachte aan het begin van de vrijdagmiddag naar het centrum van Rotterdam is gegaan. Daar stapte hij bij een vrouw in de auto, en hij bedreigde haar. De vrouw verzette zich hevig, waarop hij haar auto met haar tas verliet. Kort hierna belde hij aan bij een woning, waar de 20-jarige bewoner hem binnenliet. Al snel eiste hij geld maar toen hij dat niet kreeg gebruikte hij grof geweld en nam hij een portemonnee en pinpas weg.

Hij wordt er verder van verdacht omstreeks half vijf aan de Achterweg in Hoogvliet een 20 jarig meisje uit Hoogvliet overmeesterd en verkracht te hebben. Het slachtoffer ging direct naar de politie en daar bleek al snel dat het signalement van de dader vrijwel identiek was aan de foto die eerder was verstrekt van de ontsnapte TBS’er, waarmee politiemensen op pad waren.

Rondom acht uur vrijdagavond werd de verdachte door politiemensen herkend en aangehouden op het metrostation Hoogvliet. Hij is ingesloten en de recherche van het district Zuid is belast met het verdere onderzoek.

De man die werd overvallen in zijn woning liep verwondingen op aan hals en gelaat. Hij is medisch behandeld.
Provincie:
Tag(s):