vrijdag, 23. juni 2006 - 10:02

Ontvangst van Duivense veteranen

Duiven

Op donderdag 29 juni aanstaande om 10.00 uur ontvangt burgemeester H.J. Zomerdijk - ter gelegenheid van de landelijke Veteranendag - ruim 50 Duivense veteranen op het gemeentehuis in Duiven. Met deze ontvangst wil de gemeente Duiven waardering en respect uitspreken voor alle Duivense veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog en voormalig Nederlands-Indië en bij tal van missies in het buitenland het Koninkrijk der Nederlanden hebben gediend.

Het hoofddoel van de landelijke Veteranendag is om bekendheid met- en waardering en erkenning voor de oude en jonge veteranen te bewerkstelligen. Dit jaar besteedt de gemeente Duiven daar voor het eerst ook aandacht aan. In de gemeente Duiven wonen in totaal zo’n 190 veteranen.

De gemeente hecht veel waarde aan de ontvangst van deze veteranen, omdat zij een bijdrage hebben geleverd aan de verdediging en bescherming van de belangen van ons Koninkrijk en aan de handhaving en bevordering van de internationale rechtsorde. Dat verdient respect en erkenning.

Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is door het Kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op 29 juni, de geboortedag van de prins, te houden. Vorig jaar is de Veteranendag voor het eerst georganiseerd met een grote manifestatie in Den Haag. Onlangs heeft de ministerraad besloten Veteranendag tot nationaal evenement te benoemen.
Provincie:
Tag(s):