woensdag, 28. juni 2006 - 17:29

Ontvoering door mannen met Belgisch accent mislukt

Breda/Prinsenbeek

De politie in het district Breda is sinds dinsdagmiddag extra alert op twee mannen in een (bordeaux)rode cabriolet met Belgisch kenteken. Dit naar aanleiding van twee recente pogingen van twee mannen, met een Belgisch accent, om in Prinsenbeek jonge kinderen de auto in te praten.

De eerste poging is dinsdagmiddag rond 15.00 uur gedaan bij een basisschool aan de Schoolstraat. Daar werd een 8-jarig jongetje werd aangesproken en beetgepakt. Hij wist zich echter los te rukken. Waarschijnlijk dezelfde rode cabrio werd woensdagochtend door omwonenden opnieuw gesignaleerd in de buurt van de school.

Woensdagmiddag rond 13.30 uur werd een tweede poging gedaan. Een 11-jarige jongen werd op de Pastoor Oomenlaan met zijn fiets klemgereden en door de berijder van de auto bij zijn arm gepakt. Ook deze jongen wist zich los te rukken.

Na deze tweede melding in korte tijd heeft de politie woensdag via een SMS-Alert burgers in Prinsenbeek en omgeving gevraagd uit te kijken naar een rode cabrio. Hierbij hebben alle mensen die geabonneerd zijn op SMS-Alert in een straal van 10 kilometer rondom Prinsenbeek een berichtje op hun mobiele telefoon gekregen waarin hun hulp wordt gevraagd.

Uiteraard hebben alle beschikbare politiewagens woensdagmiddag uitgekeken naar de bewuste auto, maar tot op heden nog zonder resultaat. De zoektocht wordt vervolgd.
Provincie:
Tag(s):