maandag, 29. mei 2006 - 17:25

Onzekerheid onder werknemers Edah

Amsterdam

Het nieuws van de verkoop van de Edah winkelketen door Laurus aan Sligro en Sperwer heeft voor onzekerheid gezorgd onder de werknemers van Edah. Onduidelijk is wat de consequenties op termijn zullen zijn van de omzetting van de Edah-formule naar winkelformules zoals Sperwer en Plus die hanteren. Deze omzetting, die zijn beslag vermoedelijk zal krijgen in de loop van 2007, heeft mogelijk alsnog gevolgen voor de personele bezetting.

Voor de distributiecentra in Den Haag en Hoogeveen, waar in totaal 110 mensen werken, lijkt de verkoop van de winkelketen onmiddellijke gevolgen te hebben. Banenverlies lijkt
hier direct aan de orde te zijn. Dit komt niet overeen met de eerdere uitlatingen van Laurus dat alle personeel behouden blijft en mee over gaat met de verkoop.

Vanmiddag om 16.00 uur vindt op het hoofdkantoor in Den Bosch een gesprek plaats tussen bonden en directie over de consequenties van de verkoop van de Edah-winkels. Namens CNV zal bestuurder Gert Jan Seffinga deelnemen aan dit gesprek.
Categorie:
Tag(s):