zondag, 22. januari 2006 - 11:51

Ook dopingschandaal in CL-finale van 1993

Voor de Champions League-finale van 23 mei 1993 tegen AC Milan zouden 10 van de 11 spelers van olympique Marseille doping hebben genomen. Alleen Rudy Völler zou 'clean' aan de eindstrijd - gespeeld in het Olympisch Stadion van München - zijn begonnen.

Deze bewering komt nu - bijna 13 jaar later - van Olympique-speler Jean-Jacques Eydelie, die een boek over zijn loopbaan heeft geschreven. In de autobiografie staat letterlijk: "Op de dag van de wedstrijd had Bernard Tapie (de voorzitter van Olympique) opdracht gegeven dat alle spelers een injectie met een verboden produkt zouden moeten nemen. Daarvoor moeste we in een rij gaan staan. Slechts één man accepteerde het niet: Rudi Völler. Woedend heeft hij - in het Duits - de verantwoordelijke mensen bij Olympique uitgescholden. Hij was buiten zichzelf van woede en kon zich nauwelijks onder controle krijgen."

In BILD Am Sonntag houdt Völler zich nu wat op de vlakte: "Het klopt dat ik vaak ruzie met Tapie had, maar waarover het vlak voor die finale ging, weet ik werkelijk niet meer."

Het is de tweede finale van de Champions League waarin sprake zou zijn van dopinggebruik. Drie jaar later (1996) zouden enkele AC Milan-spelers doping gebruikt hebben in de Roma-finale tegen Ajax.

Zowel olympique in 1993 als Milan in 1996 wonnen de finale na het nemen van strafschoppen.
Categorie:
Tag(s):