zaterdag, 4. november 2006 - 21:44

Ook NAC kan PSV niet in problemen brengen

Of het nu in de Eredivisie is of in Europa, PSV is momenteel onaantastbaar. Daar kon ook NAC niets aan veranderen. Hoewel de Bredanaars niet onaardig speelden, kwam PSV nooit echt in de problemen: 3-0.

Zonder zich bovenmatig in te spannen boekte PSV een simpele zege en kon het bovendien de krachten sparen voor de midweekse bekerconfrontatie met Vitesse en de kraker van volgend weekend tegen Ajax. Doelman Gomes hield voor de vierde keer op rij de nul in de Eredivisie.

Het begin was van beide kanten afwachtend. Pas na een kwartier kwam PSV echt los en dat leverde meteen een levensgrote kans op. Jefferson Farfan kopte, Arno Van Zwam redde, waarna de bal voor de voeten van Ibrahik Afellay kwam. Die leek moeiteloos de 1-0 te maken, maar met een uiterste inspanning wierp de NAC-doelman zich toch nog voor de bal.

Niet veel later ging de vervanger van de geblesseerde Edwin Zoetebier jammerlijk in de fout. Farfan haalde van buiten het strafschopgebied uit, waarna Van Zwam de bal onder zich door liet glippen: 1-0. Daarna ging de sluitpost opnieuw in de fout, maar Arouna Koné raakte de paal. Ook de bij de 3-0 ging hij niet helemaal vrijuit. Edison Mendez schoot, Van Zwam kon niet klem pakken en Farfan benutte de rebound.

Op het moment dat dat gebeurde was het duel al lang beslist. Philip Cocu had namelijk kort voor rust uit een corner van Farfan voor de beslissing getekend door helemaal vrij bij de tweede paal de 2-0 binnen te koppen.

NAC stelde daar bij vlagen wel wat aanvallen tegenover. Met name Leonardo was de PSV-verdediging een aantal keren te vlug af. Hij was echter niet koelbloedig genoeg en kreeg ook weinig steun van zijn ploegmaten.
Categorie:
Tag(s):