dinsdag, 7. maart 2006 - 15:21

Ook ophokplicht voor wipkippen

Groningen

Fleur Woudstra, lijsttrekker voor de Partij voor het Noorden, voelt zich gesterkt in haar afwijkende visie op het gemeentelijke speelbeleid, gezien de landelijke berichtgeving over dit onderwerp van de afgelopen dagen. In tegenstelling tot de ingrijpende plannen van de Groninger College partijen om bewaakte speeltuinen juist te sluiten en her en der door de hele stad eens een wipkipje plaatsen, zonder de omwonenden hierover te raadplegen.

De afgelopen raadsperiode heeft Fleur zich onophoudelijk sterk gemaakt voor het verbeteren van de kwaliteit van de speelplekken en speeltuinen in alle wijken. "Dat moet anders�, vindt de Partij voor het Noorden en schreef dan ook in haar verkiezingsprogramma: ‘Er moeten meer hangplekken, kleinschalige voorzieningen en activiteiten (sport) voor jongeren in alle wijken komen. Veilige speel- en sportvelden moeten in ruime mate aanwezig zijn in de eigen buurt. En: er moet meer speel- en sportruimte voor kinderen in de wijken zijn, niet alleen in min of meer georganiseerd verband, maar ook om te ravotten.

In elke buurt dienen voldoende goed onderhouden parkachtige voorzieningen te zijn met faciliteiten voor wandelen, fietsen, skaten en recreatie.�De Partij voor het Noorden vindt bovendien, dat bewoners zelf mogen beslissen, wat er met een bepaald budget voor hun buurt ook op speelgebied mag worden gedaan. Het vergroot de betrokkenheid van de buurt en de kwaliteit van de woonomgeving.

Fleur Woudstra heeft hier goede ervaringen mee, sinds zij jaren geleden het initiatief nam om samen met twee andere vertegenwoordigers uit aangrenzende buurten te zorgen voor creatieve speelvoorzieningen in het Noorderplantsoen, in de plaats van de geestdodende wipkippen en statische kangoeroes die er eerst stonden…..
Provincie:
Tag(s):