donderdag, 15. juni 2006 - 17:01

Ook politie Twente wil ´eerst een bob dan een fluitje’

Regio

Met een speciale WK-Bob wil het ministerie van Verkeer & Waterstaat vier weken de bewust onbeschonken bestuurder extra onder de aandacht brengen. De nieuwe radio- en televisiecampagne is reeds van start gegaan. De spotjes moeten voorkomen dat mensen met alcohol achter het stuur kruipen nadat zij sportkantines of sportevenementen hebben bezocht. De slogan van de Bob-campagne is 'Eerst een Bob dan een fluitje'.

Tijdens de campagneperiode en op wedstrijddagen van het WK controleert ook de politie Twente actief en intensief op rijden onder invloed.

Het spotje haakt in op het WK voetbal dat vrijdag 9 juni is begonnen. Zolang Oranje aan het toernooi deelneemt, worden de speciale WK-spotjes uitgezonden en zullen er speciale WK-Bob-borden langs de snelweg staan. Als het Nederlands elftal onverhoopt voortijdig wordt uitgeschakeld, gaat de normale Bob-campagne van start.

Vorig weekend, in de nacht van 10 op 11 juni, ontvingen in Almelo 500 nuchtere bestuurders een oranje Bob-sleutelhanger met een voetballetje erop. Vrijwilligers van 3VO (Veilig Verkeer Nederland) reikten deze sleutelhanger uit. Tijdens deze controle werden 11 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):