zondag, 19. maart 2006 - 19:25

Oom agent is ook gek op Automaxx

Assen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Assen heeft zondag 19 maart van 08.00 tot 13.00 uur op de A28 toezicht en controles gehouden op het verkeer op weg naar de Automaxx op het circuit van Assen. In totaal werden bij controles 43 bekeuringen uitgedeeld voor technische misstanden, 14 bestuurders bekeurd voor verkeerd rijgedrag en 177 bestuurders krijgen een acceptgiro thuis omdat ze te hard reden.

De Automaxx is een regelmatig terugkerend festijn voor de liefhebbers van auto’s waaraan veel versleuteld is. Op de A28 op parkeerplaats Smalhorst ter hoogte van Beilen werden 75 voertuigen gecontroleerd.

De auto’s werden volledig gecontroleerd maar de bijzondere aandacht ging hierbij uit naar een te hoge geluidsproductie, getinte ruiten en scherp uitstekende delen. Resultaat: de bestuurders van tien auto’s kregen een bekeuring omdat de motoren teveel geluid produceerden. In dertig gevallen waren de ruiten te donker en in één geval was er een onderdeel dat te scherp uitstak. Bovendien was bij twee voertuigen de APK verlopen. Positief feit was, dat alle bestuurders geen alcohol hadden genuttigd.

Op de A28 bekeurde een onopvallende surveillance-auto van de Verkeerspolitie veertien bestuurders voor fout verkeersgedrag en twee voor te hard rijden.

Een radarauto ter hoogte van De Wijk constateerde dat van de 1679 auto’s er 177 boven de toegestane snelheid reden. De bestuurders krijgen binnenkort een acceptgiro in de bus.
Provincie:
Tag(s):