woensdag, 7. juni 2006 - 14:19

Oom rijdt neef het ziekenhuis in

Oldenzaal

Een 38 jarige automobilist uit het Duitse Brake haalde woensdagmorgen omstreeks 07.10 uur op de A 1 ter hoogte van de afslag De Lutte, een voor hem rijdende vrachtwagen in. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder bij deze inhaalmanoeuvre met de rechterzijde van zijn personenauto de linkerzijde van de vrachtwagen.

Volgens getuigen reed de vrachtwagen, bestuurd door een 41 jarige man uit Freren (D), volledig op de voor hem bestemde rechter rijstrook. Het vermoeden bestaat dat de 38 jarige bestuurder schrok van de vrachtwagen toen hij deze te dicht naderde. Vermoedelijk probeerde hij middels een stuurcorrectie een aanrijding te voorkomen.
Dit mislukte en de auto raakte half onder de vrachtauto en kwam daarna tegen de middenberm tot stilstand. De 38 jr. bestuurder bleef ongedeerd, maar een 26 jarige neef van de man, afkomstig uit het Canadese Stoney Creek, moest met behulp van de brandweer uit de auto worden gehaald. Daarna werd hij met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij ter observatie is opgenomen.

De A1 bij de afslag De Lutte is tot ongeveer 08.30 uur afgesloten geweest voor alle verkeer vanuit de richting Duitse grens, hetgeen vier kilometer filevorming tot gevolg had.
Provincie:
Tag(s):